Scoor een boek

9 januari 2019

Op school scoren...

Met Scoor een Boek! willen we dat bereiken.

Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! willen we dat bereiken.

In de komende 10 weken gaan de groepen 5 en 6 zo veel mogelijk boeken lezen in de klas. De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door Helmond Sport doelman Stijn van Gassel. Het doel is kinderen te stimuleren met plezier te (blijven) lezen en te bewegen.

Aftrap, rust en eindsignaal

Scoor een Boek! doorloopt drie fases. In week 3 start het project met de aftrap. Na 5 weken volgt de rust en bepalen we de tussenstand. Ten slotte klinkt medio april het eindsignaal en sluiten alle deelnemende scholen het project af met een sportieve afsluiting in het stadion van Helmond Sport. Het totaal aantal gelezen boeken wordt dan ook bekendgemaakt.

Scoor mee met het hele gezin!

Scoor ook thuis boeken! Het hele gezin kan mee scoren. Haal een Scoor een Boek!-poster bij de klantenservice in de Bibliotheek. Verdien zoveel mogelijk doelpunten door extra te (voor)lezen. Heel eenvoudig, lees thuis een boek, krant of tijdschrift, dan verdien je een punt (een voetbalsticker). Je maakt kans op wedstrijdkaarten van Helmond Sport voor het hele gezin.

Er kan zelfs gescoord worden in de bieb! Kom gratis lezen en bewegen in de Bibliotheek in onze Scoor-week. Spelers van Helmond Sport dagen kinderen uit voor een potje voetbal en lezen voor uit sportieve boeken. Inschrijven kan via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten

Terug naar overzicht